Onsdag 17 juli - Angkor Wat innan gryningen

Angkor Wat i bakgrunden
 
Externa investeringar i Cambodia har gått ned 20% första halvåret. De flesta tror att det är på grund av osäkerhet rörande kommande valet. Osäkert vem som kommer bestämma men även om det kan bli stökigt i samband med valet. Valet är om en dryg vecka och jag läser på svenska ambassadens sida att man bör hålla sig borta från stora valmöten och vara uppmärksam på utvecklingen. Här i Siem Reap finns iallafall inga tecken alls på att något stökigt.
 
 
 
Mot Angkor Wat vid 05:00. Älskar när vi åker iväg i remorken när det fortfarande är mörkt. Finns något magiskt när  vi viner fram i mörkret i behaglig fart och det fläktar lätt av av farten. Men vi är inte ensamma. Vägen fylls gradvis på med mopeder, remorks och en och annan bil. Alla ska till samma ställe och se samma sak. Se solen gå upp vid Angkor Wat. En rätt märklig känsla att beskåda en karavan av morgontrötta turister gemensamt åka genom natten mot samma mål. Dessutom visar det sig att himlen var så mulen denna morgon att ingen kunde se solen stiga upp ändå ... När vi närmar oss Angkor Wat svänger vi dock av mot ett annat håll än alla andra. Vi släpps av vid en annan gate och går sedan genom ett nattsvart skogspart innan vi kommer fram till "baksidan". I princip hela templet öppnar först vid 8-tiden, men vår guide berättar att om man betalar en av vakterna 5 USD kan man gå upp på de övre våningarna redan nu. Ser bara 4 andra turister där men när jag tittar ned mot framsidan ser jag tusentals turister som väntar på att det ska öppna. 
 
 
Tomb Raider. Hollywoods påverkan. Filmen Tomb Raider baserat på spelet med samma namn filmade några scener i Angkor när den spelades in i början på 2000-talet. Jag förstår på guiden att alla turister går igång direkt på var scenerena spelades in. Alla vill fotas framför ett vildvuxet träd i ruinen Ta Prohm som syns i den färdiga filmen. Den ruinen är numer den nästa populäraste efter Angkor Wat ... Och alla vill veta lite fakta om Angelina Jolie etc. Men det måste inte alltid vara Hollywood. Ett annat träd prydde framsidan av National Geographic och efter det vill alla bli fotade framför det också. Vi med. Men uppriktigt sagt kan man nog vända på saken och säga att den var på framsidan av magsinet för att det ser jävligt coolt ut!
 
Downtown Siem Reap
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0