Måndag 25 november - Daikanyama

 
Precis som Trump Soho i somras ingår det en app som man kan läsa digitala betaltidningar gratis med under tiden som vi bor här. Det kommer nog snart till alla hotell. PressReader heter appen och det går att välja en massa tidningar från världens alla hörn. På semestern är jag dock extremt old-world-pappers-fanatiker vad gäller morgontidning på rummet och till hotellfrukosten. Lyckligvis får vi även Japan Times i pappersform på morgonen. Njuter så länge det varar.
 
Hotellet har eget bagery med cafe på bottenvåningen
 
Hotellfrukost i lobbyrestaurangen. Bär. Bacon. Grönt japanskt te. Bra start. Fortsätter med välgörande hård massage hotellets Spa. Kan en morgon börja bättre än så här? Och sedan väntar ett ljummet Tokyo precis utanför dörren. Livet som det borde vara varje vecka.
 
 
Ringlinjen Yamanote som går ovanför jord till Ebisu i sydöstra Tokyo. Promenerar vidare till Daikanyama. Trendigt område med coola butiker som ofta döljs inne på bakgator eller i gränder. Letar man efter speciell affär måste man ha kollat upp läget på en karta innan annars är det rena turen om man hittar rätt. Laid back. Low key. Coolt. Vi alltså ...
 
 
Fikar utomhus. Solen värmer. Lever igen. Mitt i Daikanyama ligger japanska bokkedjan Tsutayas flagship store. Det är mer av ett bokvaruhus än bokaffär. Den öppnade för ungefär 2 år sedan och är onekligen en ambitiös och vågad satsning. Tre sammansatta byggnader där en hel våning exempelvis har CD-skivor. Vem öppnar en våning för CD-skivor idag? Inredningen är otroligt hemtrevlig med flera caféer och till och med en bar. Och utbudet av tidningar och roliga faktaböcker är enormt stor. Hade jag kunnat läsa japanska hade det här varit en av mina favoritaffärer i hela världen. Nu är et kul ändå. Kan stå och bläddra i de japanska designböckerna i flera timmar även om jag inte fattar ett ord. 
 
Middag på rummet
 
 
Den perfekta dagen fortsätter ända till läggdags. En perfekt japansk biff och hotellets bubbelpool rundar av. Ok - lite japanska udda tävlingar och ett soffprogram med Keanu Reeves där han äter soba och promotar sin nya film hinner vi se på tv också innan vi somnar. Hur ska vi slå det här imorgon?
 
De flesta hotellpooler i Japan kräver badmössa - avskyr töntkänslan ...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0