Måndag 22 december - var är julen?

 
Morgonjogg. Morgonbad i havet med tomteluva. Morgonmassage. Bra start på dagen. Eller bra och bra - morgonbadet blev inte riktigt som planerat dock. Skulle bara ta en bild på mig i vattnet med tomteluvan på. Ramlade och dränkte luvan. Sandig och god numer. Såg ut som ett aspackat fyllo dessutom. Finns på nätet bland andra dårar.
 
Nyheten som rullar på tv och i tidningarna här (om någon fortfarande följer gammelmedia) är främst de två poliserna som sköts i Brooklyn. Alla tar chansen att göra politiska poänger mot New York-borgmästaren de Blasio och försöker koppla samman hans stöd för senaste tidens rasdemonstrationer till att en kriminell ligist sköt poliserna. Det stinker enligt mig. Nordkorea och att Sony vek ned sig för cyberthreat och ställde in releasen av "The Interview" skrivs det fortfarande en hel del om. Kan inte riktigt förstå hur de kunde ge vika faktiskt. Trodde aldrig det skulle ske. Paralleller dras till att bokaffärerna inte slutade sälja Satanic Verses för 25 år sedan. Nu kanske inte "The Interview" är viktig konst att försvara men ändå.
 
 
Det märks inte att det är jul i Miami. Hotellet har en stor gran i lobbyn och det finns lite julbelysning här och var men julskyltningen i butikerna är i princip obefintlig. Jag förstod att det inte skulle vara som i Hong Kong eller New York men att man skulle kunna missa helt att det är jul om några dagar var ändå en rejäl surprise. Julsångerna slipper man tyvärr inte dock. Redan galet trött på jinglebells.
 
 
Hyr cyklar i några timmar. Så nu har vi cyklat i tre olika världsdelar på ett och samma år. Kyoto, Barcelona och Miami. Cyklar har ju blivit det nya svarta i stad efter stad. För bara 10 år sedan fanns knappt cykla i många storstäder mer än för de som inte vara rädda för att bli överkörda. Nu finns det bike-lanes och hyrcyklar överallt. Bara i South Beach-området finns det hyrställ (fungerar ungefär som hemma att man kan hyra på ett ställe och lämna på ett annat) i nästan varje kvarter. Och det finns bra cykelvägar eller bike-lanes på trafkerade vägar som man kan glida omkring på i några timmar. Rätt härligt.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0