Söndag 28 december - amerikansk fotboll live

 
Regn. Spöregn. Väderappen säger regn hela dagen. Hur gör vi nu? Biljetter till amerikansk fotboll 13:00 ute i New Jersey och arenan saknar tak över läktarplatserna. Biljetterna var pissdyra så känns sådär att hoppa över men dyngsur och 8 plusgrader går bara inte. Vi avvaktar.
 
Hamburgerkedjan Shake Schack på väg att göra IPO. Den har växt från bara några locations på Manhattan till drygt 60 över världen på bara några år. 20-tal ligger i Mellanöstern. Köerna ringlar fortfarande allt som oftast ut på gatan trots att det finns 10-tal restauranger bara i New York. Skulle vilja köpa aktier bara för kul. Shake Schack rules. 
 
 
Har varit här för många gånger. Känner igen väckelsepastorerna på tv. Det är slirig medelålders man som jag bläddrar förbi varenda jävla gång vi är i USA.  
 
Regner lättar. Vi chansar. Mot New Jersey. Tunnelbana till Penn Station på 34e gatan. Pendeltåg till Seacaucus på andra sidan Hudson River och ytterligare ett tåg vidare till Meadowlands. Framme. 2 minuters promenad till Met Life-arenan. Enkelt men ändå tidsmässigt omständigt. Regnet helt bortblåst och kom aldrig tillbaka. Solen tillbaka lagom till vi sätter oss. Flyt.
 
 
Vi har varit på basketboll och hockey här men aldrig på amerikansk fotboll. En jävligt häftig upplevelse. Vi sitter perfekt på långsidan. Nära men inte för nära. Nära till plan men ändå översikt över allting. Jag har basic understanding för reglerna. Tillräckliga för att kunna njuta av showen. Ibland hänger jag inte med varför bollen flyttas bakåt på grund av regelförseelse men hänger med på det mesta. Matchen är den sista i serien och tyvärr betydelselös för båda lagen då varken New York Giants eller Philadelphia Eagles kan nå slutspelet. Men det gör inget. Det är hög klass på inramningen och matchen ändå. Intensivt, tufft, fartfyllt. Och man förstår utan att vara invigd när en prestation verkligen är en prestation. Kul som fan! Jag kan möjligen sakna den typen av open play som finns i "riktig fotboll". Det här är ju som att en sådan match bara skulle bestå av frisparkar och hörnor.
 
 
Det gapas, buas, jublas en hel del men det är som fördomarna också - matchen är bara en del av grejen. Det är fullt med folk som gör annat under pågående match - köar i matköerna, shoppar i souvenirshopen, spelar spel utanför arenan. Och folk står och grillar utanför arenan på parkeringsplatsen under matchen. Det är en bit ifrån Europa ändå .. Vi fuckar till det rejält på en sak dock. Vi kunde inte viktigaste regeln av alla ... Öl slutar säljas från 3e kvarten. Så det blev inte öl och korv som vi tänkte. Vilket fiasko :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0