Tisdag 23 december - Konstmuseum

 
Jag är som sagt var inte mycket för att bada i havet men det är ändå förjävla härligt att börja varje dag med en 2-minuters promenad ned till beachen och Atlanten. Ljudet av vågorna, solen som går upp vid horisonten och som får det turkosa vattnet att glimra och doften av hav. Det är svårslaget när man vet att det väntar pissväder i månader hemma. Morgonjobb idag igen men utan tomtebad efteråt denna gång ...
 
Alla hotell (eller alla hotell vi bor på kanske ska sägas ...) arbetar hela tiden för att hålla jämna steg på teknologifronten. Appar som man i förväg kan boka hotellfaciliteter med (Spa-behandlingar eller transport från flygplatsen exempelvis) eller som här - du kan beställa drinkar via appen om du sitter i solstolen på beachen så kommer de till din plats med cocktailen. Mer kul än användbart. Men ändå kul. Och tv:n på rummet kan du styra via en nedladdningsbar app till den egna mobilen eller så kan du koppla upp dig mot Apple-tv-enheten som sitter någonstans i rummet. The Tech Race is on mellan hotellen. Take no prisoners.
 
 
Taxi till helt nydesignade Perez Art Museum på andra sidan bron. Fastlandet. Downtown. Designad av världens kanske coolaste arkitetekter - Herzog de Meruron. De har ritat fågelboet i Beijing, Bayern Münchens hemmaarena och Tate Modern bland annat. Den ligger intill vattnet i en designad lummig grön park. Vi är här för byggnaden inte för konsten. Konsten är en bra bonus. Byggnaden har nominerats av Wallpaper som en av årets 5 bästa nya byggnader. Den är läcker men det är inte fågelboet direkt. Långt därifrån. Men definitiv tillräckligt spännande för att åka dit. Utställningarna är en mixed bag. Några guldkorn men det mest är mer bara på en ok nivå.
 
 
Taxi vidare till Miami Design District. 10 minuter vidare norrut på 40e gatan. Vi har varit här en gång förut. Då 5-6 kvarter fyllda av konstgallerier, designbutiker och några trendiga lyxklädbutiker. Nu jam-packed med high-end-lyx och några få gallerier. Konsten har dragit vidare. Och bara Prada och LV - inga HM, Zara eller Uniqlo. Jag älskar att gå i lyxbutik-kvarter men det unika med området har ändå försvunnit. Rodeo Drive-liknande områden finns lite här och var i världen ändå. Området har lockat över många stora märken från Bal Harbor Shops så detta är onekligen på väg att bli Fashion Ground Zero i Miami. Köper en t-shirt i julklapp till mig själv och efter ett kort strosande åker vi hem igen.
 
Miami Design District
 
Beachen. Vilar i solstolen. Åsa badar. Jag gör inget. Inte ens nu när det är högsäsong är det trångt på stranden. Skönt. Fullkomligt avskyr mycket folk som slåss om bra platser i sanden. Betydligt mer skumma och sunkiga säljare går runt mellan solstolarna dock. Basketbiljetter till första raden (yeah right), tatueringar, spådomar. All tänkbar skit helt enkelt.
 
 
Mojito verkar alltjämt regera här. Jag vet inte hur det ser ut på inneklubbarna men den finns annars på allas cocktailmenyer. Inte min grej. Får i mig det jag behöver och mer därtill ändå ... Avslutar uppesittarkvällen mot julafton med att bygga lego. Fin tradition på våra julsemestrar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0