Måndag 21 Juli - mot Kyoto

 
Resdag. Väckning 05:00. Snabb frukost. Bilfärd till flytplatsen. Incheon. Flygplatsprocedurer. Vänta. Flyg. Osaka. Flygplatsprocedurer. 90 minuters bilfärd till Kyoto. Så var den dagen slut. Nästan iallafall.
 
 
Incheon. Ren. Snygg. Färgskalan är grå/stål. Luftig. Halvbra utbud av affärer och restauranger. Bra men hade hoppats på ännu mer. Så nu följer en lista på favoritflygplatserna i världen:
 
1) Changi Airport Singapore - mest utbud, mest att göra, sjukf effektiv - alltid halvvägs till staden när man på andra flytplatser svär över att baggaget aldrig kommer
 
2) Chep Lap Kok Hong Kong - ser fantastisk ut. Storslagen. Öppna ytor. Mästerverk av Norman Foster. Bra utbud men inte i klass med Singapore
 
3) Beijing Capital Internatinal Airport - Norman Foster. Ännu vackrare än Hong Kongs. Kan stå och titta på taket i veckor.
 
4) Schiphol Amsterdan - bra utbud. bra plats att mellanlanda på.
 
5) Haneda Tokyo - Narita är den större av Tokyos flygplatser men Haneda den trevligaste. Och närmare staden. Shoppingområdet är designat som en gammal japansk by. Stencoolt.
 
Frankfurt, Miami, Incheon, Shanghai är också bra medan jag fullkomligt avskyr stökiga och trånga Heathrow samt den delen av Charles De Gaulle utanför Paris som flyger ifrån.
 
Vårt rum i Kyoto
 
Det finns 1600 tempel i Kyoto - det närmaste när jag nästan om vi öppnar fönstret - Sanjusangendo
 
Chauffören som kör oss från föygplatsen i Osaka till Kyoto pratar med oss större delen av tiden. Och den här gången gillar jag det. Från Okinawa och bosatt i Kyoto lär han oss en hel del om Japan som man inte hade hört annars. Att många säger "okini" och inte "arigato" (tack) i västra Japan (Osaka och Kyoto) och att det var en kulturchock att lämna laid-back-stilen på Okinawa för mainland-Japan. På Okinawa betyder inte mötestiden 10:00 att man dyker upp då medan man alltid kommer redan innan den utsatta tiden i Osaka. Annat var att Osaka är känd som handelsstad och att deras hälsningsfras betyder ungefär "hur går affärerna?". Kul småsaker.
 
Skönt att var tillbaka i Japan. I Kyoto. 1 vecka på samma ställe väntar.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0