Söndag 13 Juli - Beijing

 
Sover större delen av flighten. Plockar aldrig upp seriealbumet. Ser inga filmer. Lyssnar på musik med hörlurarna är det enda. Ungefär som vanligt. Aldrig ro att göra något annat.
 
Flygplansfrukost
 
Landar vid lunch på Beijings fantastiska Norman Foster-designade flygplats. Långa svepande kurviga tak och härliga öppna ytor. Bara major players med tunga ambitioner att bli bäst i världen har råd och kapacitet att bygga den här typen av mästerverk. Loggar på mobilen så fort det går. Holland slog alltså Brasilien i 3/4:e matchen. Trodde Brasilien skulle kriga ihjäl sig för att återfå någon form av heder. Det gjorde de tydligen inte. Eller så räckte det inte.
 
Svisch svisch och en 45 minuters biltur senare är vi framme på hotellet. Aman Resort at Summer Palace i utkanten av nordvästra Beijing. En av de allra bästa hotellen vi bott på. Nu tillbaka. Låt hotellet leverera igen. Kyld Champagne väntar på rummet. Börjar bra även om jag inte är något större fan av Champagne. Har aldrig lyckats fastna för smaken. Men känslan av firande är ändå oslagbar när flaskan står i en ishink. 
 
 
Avnjuter te och en kort kalligrafisession på hotellet. Dagliga ingår-i-priset-aktiviteter. Dämpat ljus. Mörka träslag. Glest med människor. Avslappnande traditionell live-musik i bakgrunden. Zen. Semester. Asien. Ni Hao överallt. Kina. Eller kanske snarare oasen i den härliga galenskapen Beijing. Stanna tiden. Nu!
 
 
Går en promenad och handlar lite förnödenheter på en närliggande 7-11. 36 grader. Solen värmer typ. Rätt härligt ändå. Nej fel - underbart menar jag. 
 
Utanför vårt rum
 
Fortsatta traditioner. Bygga lego på rummet. Tar en kniv för att få upp den besvärliga förpackningen. Slinter. Ett rejält jack senare i pekfingret och blodvite uppstod. Vissa saker borde man lärt sig redan som treåring. Som hur man handskas med knivar. Eller kanske snarare hur man inte gör. Känner mig som kungen av klantighet. Ett hack i fingret är inte hela världen men den kunde ha åkt in i magen istället. Öppnar en spritflaska i minibaren och tvättar såret.
 
Lägger oss redan vid 21-tiden. VM-finalen börjar vid 03:00. Sover i tyska tröjan. Laddar sovande ...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0