Söndag 20 Juli - friska försök att ta det lugnare

 
Förstår inte många ord koreanska. Några maträtter och inte så mycket mer än så, men vi hör skillnad om någon pratar koreanska eller om de pratar japanska eller kinesiska. Sydkoreanska gangsterfilmer och skräckfilmer har varit ubertrendigt bland filmnördar de senaste 10 åren och en överkonsumtion av dessa gör att man lär sig lätena och tonerna i språket. Däremot är det svårare att se skillnad om de är koreaner eller om de kommer från något av grannländerna. Tycker vi.
 
Jag har hört att bonnsolbränna är inne i år ...
 
Tappra försök att göra så lite som möjligt idag. Och ha semester på riktigt helt enkelt ... Bra start med poolhäng fram till lunch. Följt av tunnelbana till Coex Mall i Gangnam för att gå på bio. Fan det går att ta det easy om man verkligen anstränger sig. Men det får inte bli en vana :)
 
Hyundai-building ritad av Daniels Libeskind
 
Dawn of the Planet of the Apes. Gillade förra filmen. Gillar originalet med Charlton Heston som fan. Tycker till och med att Tim Burtons version för 10-talet år sedan är godkänd. Så jag är kanske för apifierad för att ge objektiva åsikter. Men nya filmen är en av de bästa filmerna jag sett i år. Storyn innehåller onekligen en del klichéer och det finns karaktärer som är väl steoretypa, men atmostfären, miljöerna, actionsekvenserna och aporna är på hög nivå. En scen precis i början av filmen när aporna jagar en hord av hjortar är magnifik. Rekommenderas. 
 
 
 
Får in ett tempel mittemot gallerian innan vi går över gatan för att prova Park Hyatts Super Potato-designade bar. Nere i källaren. Nedtonat på gränsen till mörk. Bardisken i sig lyser dock likt något som Phillipe Starck hade kunnat designa. Här skulle jag kunna sitta varje dag. Det är söndag och klockan är bara straxt efter 18 så inte mycket folk på plats. Bartendern Justin Lee (vi fick ett visitkort med hans namn) är frenetiskt entusiastisk på ett härligt sätt. Han vill förklara allt om drinkarna. Åsa äter en tempura-maträtt medan jag fokuserar på alkoholen ... Provar Soju som är en koreansk typ av vodka gjort på ris. Jag var rädd att den skulle smaka som saké vilket jag tycker smakar blä, men det här hade en mjukare och sötare smak. Blir förtjust faktiskt. Mersmak. Måste köpa hem på något sätt. Oklart om alla Soju smakar lika bra dock.
 
 
Porten in till hotellområdet på kvällen
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0