Tisdag 29 Juli - at the beach

 
Landar på Changi i Singapore vid 5-tiden. Zombie-mood. Men skönt att få röra på sig. 3 timmars lay-over. Till och med Changi är nästan dött vid den hör tiden. De flesta butiker öppnar först vid 6. Går på en långpromenad genom alla 3 terminalerna. Har väl gjort våra 10 000 steg för idag nu. Är frestad att gå och och prova deras takpool bara för att ha gjort det någon gång men solen går inte upp en på ett tag så det känns bara konstigt. Vi hoppar det. Den här gången också.
 
 
Silk Air till Koh Samui. Samma flight som förra året. Samma hotell som förra året. Då 2 dagar - nu det djärva beslutet att bo på beachresort 3 dagar. Det blir nog bra. Får se om vi går utanför resorten den här gången. Förmodligen inte.
 
Anländer vid 10:30 till hotellet. Den tjeckistfödde VD:n hälsar oss välkomna. Kanske mest en tillfällighet att han var där just då men känns lite coolt hur eller hur. Resorten är lika makalöst fantastiskt som minnesbilderna. Alla villorna ligger i branta regnskogssluttningar ner mot havet. Alla har egen pool omgivna av palmer där man ändå skymtar det turkosfärgade havet mellan bladen. Beachen är inte privat då det inte finns privata beacher i Thailand (fungerar ungefär som allemansrätten hemma) men den ligger som i en vik så om man inte kommer med båt kommer man inte dit. Så det är aldrig trängsel. Rätt jävla bra med andra ord. 
 
 
Frukost. Högt upp på en av kullarna. Bord intill kanten med utsikt över resorten, regnskogen och oceanen. Världens bästa frukostutsikt. Och en av de bästa matmässigt också. När man går därifrån så längtar man redan efter morgondagens frukost. Så bra är det.
 
Gör ingenting. Badar i poolen. Går till stranden. Vilar. Läser. Beställer middag till villaverandan. Tar ett kvällsdopp. Massage. Slut. Nästan. Varje tisdagkväll bjuder VD alla gäster på drinkmingel. Jag halvsuger på mingel men det är alltid lättare på semestern och om det är utomlands. Eller kanske är det bara roligare. Att småprata med paret från Perth i Australien är onekligen mer spännande än att höra någon prata om sitt landställe hemma. Så får jag lite egokick av att känna mig internationell och cool också. 
 
 
Har tänkt till över de bästa utsikterna vi har haft på hotell när vi ätit frukost, middag eller suttit i hotellebaren. Svårt som fan men nu jävlar:
 
1) Frukosten här på FS Koh Samui
2) New York-baren på Park Hyatt i Tokyo med utsikt över ett glimrande Shinjuku
3) Gran Domine Bilbao - jag gillade inte frukosturvalet alls men utsikten över Guggenheim Bilbao va stencool
4) Felix-baren på Peninsula Hong Kong - HK skyline by night är svårt att slå
5) Frukost på Mandarin Oriental i New York - sydvästra hörnet av Central Park med utsikt över parken och soluppgången över Manhattan. Sedan vi bodde där han nya skyskrapor byggts i vägen som jag tror tar bort utsikten
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0