Torsdag 17 Juli - mot Seoul

 
Flygdag. Som alltid sorligt att lämna men bara någon timme efter ankomst till nya platsen är det andra historia man inte tänker vidare på. Tur vi funkar så.
 
Inleder med kort 20 minuters morgonpromenad till Old Summer Palace. Stor grön park med ruiner av det gamla sommarpalatset. Och ruinerna är mestadels bara mindre stenhögar utan att det går att urskilja vad det en gång var. Men parken är fin och gåvänlig. Och stor som hela Djrugården. Vi hinner bara gå igenom en liten del. 
 
 
Lämnar vid lunch. Hej då rummet. Hej då fantastiska hotell och underbart vänliga personal. Bil till flygplatsen. Blir tagen på nytt av flygplatsen. Vilket tak. Njuter. Hur bygger man sånt här. Slår de flesta historiska attraktioner i staden. När vi växte upp brukade man säga att "allt är så stort over here" och då menade man USA. Nu är det Kina och Asien (och några oljestater) som står för "allt är så stort over there". 
 
1,5 timmes flight till Seoul med sydkoreanska Asiana. Första gånger vi flyger med dem. De har vunnit eller kommit högt upp på många listor över bästa flygbolag senaste åren. Flighten är fort kort för att vi ska få någon riktigt uppfattnig om Asiana. I väntan på att flighten ska bli klar för avgång spelas en instrumentalversion av Tysklands nationalsång. Om det har att att göra med VM-guldet eller om det alltid gör det är oklart. Lite märkligt känns det hur eller hur. Varför spelar ett sydkoreanskt bolag tyska nationalsången innan start? För det tur med sig eller nåt?
 
Läser Korea Times och Korean Herald. Alla länder måste ha tidningar som heter Times och Herald. Verkar vara naturlag. Fox Movies ska bygga en temapark i Sydkorea. Först ska dock en i Malaysia byggas klart och öppnas. Samtidigt bygger Disney en park utanför Shanghai som är tänkt att öppna redan 2015. Det finns redan temaparker av Disney och Universal Studios i Tokyo, Osaka, Singapore och Hong Kong. Stor marknad. Stora planer.
 
 
Flygplatsen Incheon ligger över 10 mil från Seoul. Likt Asiana har Incheon vunnit flera priser som bästa flygplats på sistone. När vi har använt den på vägen härifrån också så ska jag göra min egen TOP10-flygplatser-lista. Färden till hotellet tar någon dryg timme. Mörkret lägger sig på vägen in från förorterna in till staden. När vi åker över Han-floden mot norrsidan av staden är det bilar och skyltar som står för ljuset. Tänker på den lysande koreanska skräckfilmen "The Host" där ett stort odjur bor i Han-floden och käkar människor på löpande band.
 
Shilla Hotel. Helt nyligen totalrenoverat. Nytt är kul. Golven blänker. Tekniken är ny. Badrummet är stort och snyggt. Vi blir uppgraderade eftersom som det först har råkat ge oss ett rum med separata sängar. Det här är verkligen Samsungs hemland. Samsung-TV:n i rummet är 65-70 tum. Eller är den ännu större? Har alla större finare hotell deals med de inhemska tv-tillverkarna? 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0