Lördag 22 mars 2014 - Mot New York

 
 
Skiljs från Åsa vid security. Plötsligt tagen av situationen. Tårar. Gråter en skvätt båda två. Vet inte om jag gråter för att vi ska vara ifrån varandra en vecka eller för att jag är rädd att planet ska största och Åsa ska bli kvar själv. Vill skita i allt och åka hem igen. Går vidare ändå. Långa köer men jag ska åka business så får ta den tomma fasttrack-gången. Efter den misslyckade packningen är jag livrädd att jag ska glömma kvar något efter scanningen. Det har nämligen hänt förut ... Är lätt förvirrad och vet knappt vad jag lade på bandet i första läget men tror jag får med mig allting.
 
 
SK903. Vår default-flight. Sitter på rad 1. Eller sitter och sitter - ligger mest. Flighten går bra. Inget bump alls. Sover. Tittar på Captain Phillips med Tom Hanks. Den känns ok men inte mer. Spänningen försvinner någonstans på 12-tumsskärmen. Flighter är inte gjorda för actionfilmer. Mer för dumma komedier.
 
 
Hotellet hämtar på flygplatsen. Omhändertagen överallt hemma som borta. Jag i ett nötskal. WiFi i bilen. Blir vanligare och vanligare. Bra service. Kan inte tröttna på att se Manhattan torna upp sig när man närmar sig. Slutar aldrig kittla hur många gånger jag än kommer hit. Ingen kö alls. Framme. Four Seasons Hotel på 57e gatan. Vårt sommarställe. Eller så är det hemma som är sommarstället. Oklart vad som är vad snart.
 
 
Packar upp. Tvättar av mig. Går ut. 17 grader. Sol. Kortärmade t-shirts. Så varmt är det inte men förstår känslan av t-shirt. Klockan är snart 16:30. Sista dagen på en utställning i Chelsea som jag verkligen vill se. Taxi. Jag åker nästan aldrig taxi men galleriet ligger på 22a gatan och 10e avenyn och det tar säkert 1 timme att gå dit. Och buss/tunnelbana är bökigt crosstown. Klein Sun Gallery - låg förut i Soho och specialiserar sig på kinesiska samtida konstnärer. Bland annat osynliga mannen Liu Bolin. Nu handlar det om Li Hongbo. Han gör pappersskulpturer. Framifrån ser hans skulpturer av huvuden ut som de är gjorda av sten eller något annat fast material, men de går att dra isär och det ser helt jävla fantastiskt ut. Går inte att förklara i ord. Måste ses. Jag skulle kunna titta på det hela dagen. Se länken eller titta på min film jag lagt upp på mitt Instagram-konto.
 
Går mot Midtown via Hgh Line. Promenerar planlöst. Äter. Dricker. Går lite till. Jet-lag. Trött. Somnar tidigt.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0