Lördag 19 December 2015 - förseningar, ombokningar, allting..

 
 
Flyger man mycket så kommer det strula ibland. Så funkar det. Men man blir lika förbannad ändå när det väl händer. Somliga blir mer upprörda än andra. Jag är en av de som bli mer.. 
 
Intet ont anande vaknade vi på Radisson på Arlanda på lördag morgonen. Kjell (min bror) bodde också där på väg mot Hong Kong. Hans dag var bättre än vår trots att han satt på en seg 12-timmars flight större delen av eftermiddag/kväll.
 
 
 
Avgång mot Köpenhamn 1330. Blir 1350. Blir 1415. Mer försening och vi missar anslutningsflighten till Tokyo. Lätt oro. Kollar alternativa lösningar i mobil. Inga fler flighter med nåt bolag till Tokyo från Köpenhamn idag. 
 
Vi kan inte hitta något crew till flighten, hörs i högtalarna. Fuck. Nu går det åt helvete. Det förstår jag direkt. Sedan börjar soppan av delay på delay. Motstridig information. Ombokningar. Och nya ombokningar. Vid 1745 ställs flighten in. Vi får en ny flight söndag till Köpenhamn och ny Tokyo-flight söndag eftermiddag. Inte en jävla hotellnatt till på Arlanda. No fucking way. Det brinner till inombords och jag skriker både det ena och det andra vid servicedesken och kräver få åka med annan flight till Köpenhamn redan nu på kvällen. Vi får en 1830-flight men då tiden är tight måste vi själva hämta ut vårt baggage och checka in det på nytt. Självklart går det inte hitta något bagage och baggage-service-disken vet inte heller nåt.. Vi rekommenderas chansa gå på flight så kommer nog bagaget till imorn. Nog känns sådär..
 
Vi zig-zaggar mellan horder av andra mer eller mindre rasande passagerare. Förstår svårt informera alla om alla följder hela tiden då systemet med ombokningar på massa olika flighter måste vara svåröverblickbart. Men ändå - shit va det sög idag. 
 
Ett varv till genom security och bort till flighten. Bland skrik och bråk från fler som också vill på flighten kommer vi iväg något försenade till Köpenhamn. 
 
Köpenhamn. Hilton. Öl. Sova..
 
Mitt bland allt elände dyker det upp roliga moment också. När man fångar någon medpassagerares blick och båda rullar ögonen mot varandra om galenskapen. Vi hittade också en svensk tjej som var på väg till sin kille i Tokyo som vi "teamade" ihop med under dagen och kvällen i Köpenhamn. Mycket skratt blev det samtidigt som ilskan kokade både under och ibland över ytan..
 
Utsikten från hotell i Köpenhamn 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0