Måndag 21 december 2015 - Toranomon Hills is our hood

 
 
Tåget från Narita till Tokyo Station är både magiskt och plågsamt segt. Efter 2 dygn och flera hundra mil genom natten tänker man att man är framme när planet landar. Och man vill framför allt vare framme. För man pallar inte en minut till. Narita Express (NEX) går obegripligt bara cirka 1 gång i halvtimmen och vi missar precis ett.. Taxi kan kosta flera tusen om man fastnar i köer och buss kan ta månader.. Så tåget alltså ändå. Väntan på perrongen är mitt i sin tortyrliknande långsamhet också ett ögonblick av förväntan. Vi är tillbaka. Semestern är här. Frihet. Drömmar. Allt vi älskar.
 
1 timmes tåg. 10 minuters taxi. Andaz Hotel i Toranomon Hills. Straxt söder om Ginza, mellan Shiodome och Roppongi. Ungefär. Valde hotellet delvis för att jag ville få bo in mig i ett nytt område och delvis för att det bara är ett drygt år gammalt och designat av Tony Chi. Nytt = kul och fräscht. Och Tony Chi.. Jag vet inte vilken division av störd hotellnördighet man spelar i när man börjar lära sig namn på de som designar hotell, men Tony Chi är fantastisk. Vi har bott på hotell som han inrett i Shanghai och Taipei och båda är bland de snyggaste jag bott i. 
 
 
Toranomon Hills är en skinande ny mixed-use skrapa. Kontor, hotell på 5 översta våningarna, restauranger, några få butiker och en utredel med egen trädgård. Designen i de publika områdena av komplexet är stramt minimalistisk eller lite sterilt beroende på smak. Rätt corporate. En del cool konst. Rätt corporate det med Kanske.. Jag gillar ändå känslan här.
 
 
incheckning på 51a våningen. Ingen riktig reception. incheckning sker sittandes vid stora mörkbruna rustiga träbord. Gillar informella känslan. Inkvartering på våning 49 med kick-ass utsikt mot Imperial Palace och Marunouchi. Rummet levererar. Känns som vårt hem efter bara några minuter. 
 
Världens bästa dusch är alltid den efter en långflight. Kan stå där för alltid i varmvattnet. Men är för trött för att stå tillslut. Tvungen att sova kort. Vi tvingar oss upp efter nån timme. Världen snurrar av trötthet men måste bara ut och ha semester. Tokyo nu kör vi!
 
 
Läst några recensioner om hotellet och att det ligger en bit från turistsiterna. De vet inte vad de pratar om. Vill du ha turistsiter åk till Kyoto elle Beijing. Tokyo handlar inte om det. De "stora" attraktionerna här är dessutom få och inte alltid wow. Tokyo är bakgatorna med hål-i-väggen barer, känslan av metropolernas metropol, exotism i att inte fatta va som händer och sägs, folkmyllret. Och tusen andra småsaker. Shoppingen och maten är väl turistattraktioner iochförsig och där levererar den maximalt. Alla områden har sina mysiga gator här även i kontorstunga Toranomon Hills.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0