Lördag 9 juli/söndag 10 juli 2016 - Singapore it is

Vaknar på Radisson Arlanda vid vid halv åtta. Blev uppgraderade som plåster på såren för att jag hade klagat på frukosten förra gången. Business class rum. Nya fräscha. Två tv-apparater. Soffa. Nice men vi kom vid 20-tiden på fredagen och lämnar vid halv-nio-tiden på morgonen. Vi gjorde verkligen inte mer än att sova i rummet. Var inte helt nöjd med frukosten den här gången heller. Det fanns mer att välja på förut och det gör det inte längre.
 
 
SAS ned till Köpenhamn. Singapore Airlines till Singapore. 11.5 timmar. Singapore Airlines har väl vunnit de flesta flygbolagstävlingar senaste 10-15 åren. Vi har alltid velat prova deras beryktade business-class. Denna gång fick vi till det.  Man gör verkligen entré när man kommer in. Champagne. 1-2-1 sittning. Breda säten. Sköna säten. Lätt konfigurera stolen till sängläge. Massa filmer. Vänlig och effektiv service. De levererar verkligen men SAS nya kabin är enligt mig strået vassare. Större skärmar med touch screen, stramare och snyggare design och alla de nya kabinerna har Wi-fi vilket inte denna har. Nu är det förmodligen så att Köpenhamn-Singapore inte är Singapore Airlines flaggskepstur. A380 från Paris eller London eller de sträckor som kör nya A350 har förmodligen nyaste och coolaste planen.
 
 
Halvsover. Bygger lego. Äter rostad anka. Dricker vin. Dricker Baileys. Spelar Disneys Crossy Road på mobilen. Underbart charmigt retro-liknande spel. Arkadspel i Frogger eller Cross HIghway-anda där man ska ta sig över gatan utan att bli påkörd. Här gör man det som karaktärer från olika Disney-filmer. Just nu Simba från Lion KIng där bilarna bytts ut mot elefanter och noshörningar. Charmfaktor hög!
 
 
 
Flyger över eller utmed majoriteten av världens oroshärdar i mellanöstern och Asien. Ibland känns det som närmaste demokrati är flera flygtimmar bort. Läser Singapore Straits Times. Artikel om tänkbara terror-scenarion i Sydostasien. Världsklass i dålig semesterladdning.
 
Men men - sitter mest och väntar på bengaliska viken. Vi har gjort den här flygresan från Europa till Singapore ett tiotal gånger. Regeln säger turbulens över bengaliska viken. Ibland över en timme. Ibland ganska mycket bumpande. Det här helt enkelt hit flygplan åker för att köra dans-moves. Förra året hände dock något - jag väntade och väntade men det kom aldrig. Men jag är inte dum. Mig lurar man inte så lätt. Sådan tur har man aldrig två gånger. Halvvägs över viken mellan Indien och Thailand sätter det igång. Det håller på till och från någon timme. Lite magont senare går det iallafall över. 
 
 
Vi landar i Singapore vid 06:30 på söndagmorgonen. Någon dryg timme efter landning är vi på hotellet. Indisk taxichaufför. Bollywoodrytmer på bilstereon hela vägen till hotellentren. Ger bra asiatisk flärd direkt. En snabb hotellfrukost senare ligger vi och sover på rummet. Tack för att vi fick rummet trots tidig ankomst. Bästa hotellet. Bästa semesterstarten. 
 
Sover i några timmar. Är dåsiga resten av dagen. Orkar inte göra någonting. Promenerar i närområdet runt Orchard Road. Äter. Dricker. Softar. Det räcker så idag. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0