Måndag 11 juli 2016 - Finding Dory

 
Vaknar vid 4 på morgonen. Sätter på andra halvlek av EM-finalen. Någon Indonesisk kanal med engelska kommentarer. Vill att det bara ska ta slut direkt så jag kan fortsätta sova. Orkar knappt bry mig vem som vinner. Framför allt när Ronaldo är borta - då försvinner den mesta av irritationen mot Portugal. Tillknäppt. Chansfattigt. Rätt typisk final-match. Tyvärr också typisk för turneringen. 90 minuter. 0-0. Förlängning. Jag orkar inte mer. Kunde inte Giroud ha slagit bollen stolpe precis innan fulltid. Pressar för att hålla mig vaken. Inte ens Frankrike pressar på planen längre. Lkutar straffar .. Eller inte! Portugal gör mål. Portugal vinner. Fattar knappt hur det gick till. Whatever. Slår av tv:n 10 sekunder efter att matchen är slut och somnar om.
 
 
Singapore är världens dyraste stad. Följd av Zürich och Hong Kong. För 3e året på raken toppar Singapore. Kan inte fatta det. Det är inte så att det är billigt men Paris, London, New York, Rom etc - alla känns markant dyrare. Hotellen där är dubbelt så dyra och få saker känns dyrare här än i de flesta andra världsmetropolerna. Bil ska vara väldigt dyrt här och det märker man ju inte av som turist. Men fattar verkligen inte hur staden kan leda dyrligan.
 
 
Förmiddagsregn. Förmiddagsbio. På Shaw Lido rätt över gatan. 10:20-föreställningen. Älskar tidig bio. Appropå dyrt så är bio ungefär halva priset här mot hemma. Finding Dory. Uppföljaren till mästerverket Finding Nemo. Dory är inte på Nemo-nivå men den är väldigt underhållande. Roliga karaktärer, smarta och coola actionsekvenser och  underbara färger. Storyn funkar men berättelsen påminner lite för mycket om förra filmen. Hur eller hur - riktigt bra!
 
 
National Gallery. I tio år har man arbetat med att göra om gamla kolonialbyggnaderna för City Hall och högsta domstolen till ett svulstigt konstmuseum för sydostasatisk konst. Massa tid och pengar senare öppnade museet i november förra året och är en fullträff. Norman Fosters arkitektbyrå (de som ritat nya Slussen hemma) har gjort en mästerlig insats med att kombinera skalet och många detaljer från de gamla byggnaderna med nya design-finesser. Och konsten är bra den med men byggnaden är kungen i detta museum. Har heller aldrig varit med om väktarna (mer som värdar eller mini-guider) i nästan varje rum var så otroligt trevliga och informativa. De kom ofta fram till oss och ville berätta om konsten vi tittade på. Kul och lite oväntat. Förutom taxichaufförer är det rätt sällan   någon kommer fram och börjar prata med oss i Singapore 
 
 
 
Och som kronan på verket var takbaren med utsikt över hela downtown och Marina Bay förbannat läcker även den. Påminner lite om känslan att sitta på terassen på operan hemma.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0