Tisdag 26 juli 2016 - ute på landet i Japan

 
Magisk vecka i Kyoto över. Gick fort. Vi checkade ju just in. Fattar aldrig hur det här funkar. Livet är alltid både plågsamt långsamt och "in the blink of an eye". Jag var ju just barn och sprang på fotobllsplanen nyss och så ligger 50-årsdagen bara några få år bort. Fuck va tragiskt.
 
Vaknade annars av nyheter om vansinnesknivdåd utanför Tokyo. Dåre knivmördade 19 till döds på hem för funktionsnedsatta där han tidigare hade varit anställd. Verkar oklart vad som låg bakom. 
 
Tåg från Kyoto Station. Tre timmars tur genom landsortens Japan till Iseshima och Ago Bay. Ute på landet. Ute i skogen. på östkusen. Regnet väller ned hela vägen från Kyoto till slutstationen Kashikojima. Vi åker ett snabbtåg som bara stannar vid 5-6 stationer annars består hela sträckan av 93 stationer! Tåget är annars ett av de finare vi åkt. Stora breda och väldigt sköna fåtöljliknande säten. Bättre än Shinkansen helt klart. 
 
 
Läser klart Shusako Endos "Tystnaden". Om jesuitpräster i 1600-talets Japan då kristna jagades och torterades här. Rent bestialiskt. Jag är jätteateist men gillar ändå bokens filosofiska och närmast poetiska passager om huvudpersonens tro och tvivel. Läsvärd! Kommer se Scorseses filmatisering är på väg.
 
 
Bor på resort i Ago Bay. I maj i år var det G7-möte här i närheten och tydligen åt David Cameron middag på vårt hotell en av kvällarna och han tog flera simturer i vattnet nedanför anläggningen. Vår svit ligger med fantastik utsikt över både skogen och havet. Nu ska vi göra ingenting i dagarna tre. Kanske någon cykeltur eller en promenad på de gamla pilgrimslederna genom närliggande skogspartierna. Dagens enda insats blev annars att gå till SPA-området och bada i varma-källor-poolen i nattmörkret. Helt magiskt. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0