Fredag 11 augusti 2017 - Taipei

 
Taipei. 2,5 timmes flyg från Osaka. Runt 2,7 miljoner invånare. 36 grader varmt .. Helvete vad tryckande varmt det är. Taipei är inte riktigt på den allmänna turistkartan men det är en otroligt trivsam stad. Enkel att navigera både till fots och via tunnelbanan, magiskt hjälpsamma och trevliga invånare, omgiven av gröna berg, och de säljer världens bästa whisky - Kavalan - i supermarkets eller i närmaste 7-11-liknande butik. Det sista räcker egentligen för mig.
 
 
Det finns väl möjligen en brist på stora wow-attraktioner för turister - Taipei 101 som under några år i början på 2000-talet var världens högsta byggnad är en riktig ikon men annars är det glesare med typiska turist-sighter. Men även det är nog gradvis på väg att förändras - Kavalan-distilleriet drar mer besökare per år än alla whisky-destillerier i hela Skottland. Och flera av de stora stjärnarkitekterna har pågående byggen här som kan kan bli kommande Instagramfavoriter när de är klara.
 
 
Dessutom känns det även som att Taiwan är på väg att kunna utvecklas till Asiens kanske mest progressiva demokratiska land. Nu senast blev man exempelvis det första landet i Asien som tillåter same-sex marriage.
 
 
Ett större press-evenemang pågår på vårt hotell för att promota en ny asiatisk action-storfilm som heter The Adventurers. Andy Lau har huvudrollen och är med på evenemanget på hotellet. Andy Lau! Wow! Andy Lau är kanske Hong Kons största filmstjärna de senaste 20 åren och en av Asiens absolut största. Få utanför Asien känner nog till honom men House of Flying Daggets gick iallafall på bio i Sverige i början på 2000-talet. Hur eller hur - både jag och Åsa är stora fans så det här är stort. Pressfolk, tv-kameror och vakter överallt men vi ser ingen Andy Lau. Skit. Pressfolk utanför dörren mittemot vårt rum. Nyfiken .. Jean Reno har också en roll i filmen men han verkade inte vara med här. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0