Måndag 7 augusti 2017 - tyfonen Noru sveper över Japan

 
Mangatidningar och mangaalbum - dessa institutioner i Japan det senaste århundradet - nu förändrar digitaliseringen även den världen. Fömdodligen kommer det för första gången säljas fler mangaserier digitalt under 2017 än i pappersform I Japan. Så det är inte så att tecknade serier eller läsandet av dessa är på väg att försvinna här men över tiden lär pappersmanga få lika svårt att konkurrera som pappersnyheter. Inget konstigt med det men mangatidningar i pappersform är bara så Japan. De känns otroligt synonymt sammankopplade med populärbilden av japansk kultur. De säljs i varenda 7-Eleven och tills nyligen iallafall satt det någon eller några i varje tunnelbanevagn och läste.
 
 
 
Åsa firade sin födelsedag igår och hon fick den absolut finaste presenten jag kunde ge henne - lugn och ro i några timmar. Jag cyklade medan hon fick vila öronen från mitt pladder och gick på museum och tempel själv. En semester med mig är som tinnitus på hög volym i flera veckor så detta var som siden för öronen..
 
 
 
Supertyfonen Noru har svept över Okinawa de senaste dagarna och nu drar den över fastlands-Japan. Vindstyrkan är nu nere på väldigt kraftig storm-nivå men det är kaos lite här och var och det regnar i stora delar av Japan. 400 flyg har ställts in, flera tusen har evakuerats i västra Japan, översvämningar förekommer och tyvärr har människor både skadats och förlorat livet. Nyheterna sänder non-stop och stormens ögas framfart kan följas i detalj hela tiden, Kyoto har regn hela dagen och en del kastvindar men inte mer än så. Imorgon ska regnvädret vara över i vår region.  
 
 
 
 
Noteringar:
* Grattis Holland till EM-guldet. Kul! 
* Urolog-konferens på vårt hotell ..
* Ställde klockan på 05:30 på måndagmorgonen för att se Bolts avskedsföreställning - fan det gick inte en sista gång! Top 5 idrottsmän någonsin ändå?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0