Torsdag 24 augusti 2017 - hemfärdsdagen

 
 
 

Dagen för hemfärd - Mats brukar drabbas av åka-hem-ångest sista dagarna så jag får gästblogga.

En rolig sak här i Singapore är de två killar som jobbar med frukostserveringen och har gett mig en speciell Singapore-maträtt varje morgon för att testa. Det började försiktigt med Kaya Toast: rostat bröd med smör och sylt/marmelad gjord på pandan. Sedan blev det Carrot Cake, som trots namnet inte har med morot att göra utan är nån sorts rädisa i tärningar med vårlök och strimlat ägg. Ena dagen med sojasås, andra dagen utan. Onsdagsmorgonen bjöds det på wokade nudlar med grönsaker och ägg, och jag blev inte hungrig mer den dagen ... Sista dagen blev det Nasi Lemak. Ännu en rätt där pandan ingick. Jag kommer verkligen att sakna överraskningsfrukostarna ...

Mats vågade inte testa nån av maträtterna utan höll fast vid sina bacon. Han har däremot provat på två andra saker: beef jerky och chokladdoppade salta potatischips. De senare från lyxchokladtillverkaren Royce från Hokkaido, som nu är Mats nya favorit!

Det är 21 år sedan vi var i Singapore första gången. Det var även första asiatiska resmålet för oss. Staden har förändrats rejält sedan dess: nya byggnader, nya tunnelbanelinjer och nya gallerior. Och ombyggda gallerior. Och personalen på McDonald's som såg ut att vara 65+ när vi var här 1996 har nu ersatts med ungdomar. Eller om det är vi som blivit äldre ...

 
Glad efter ännu en överraskningsfrukost. Och kanske en semesteröl ...
 

 Glad efter sistaminutenshopping ...

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0