Fredag 3 augusti-Lördag 4 augusti - Tillbaka på Bali

 
 
Bali. Vi var här för 17 år sedan. September 2001. Tre dagar efter att vi hade åkt vidare till Hong Kong föll tornen i New York. Bali har också haft sina våldstragedier. Det small bomber både 2002 och 2005. Och två av bomberna som detonerade 2005 var i Jimbaran i beachområdet nära hotellet vi bodde på både då och nu - Four Seasons Hotel Jimbaran Bay. Så bombhundar sniffar på bilen innan vi får köras in på området. 
 
Bali är en mixed bag för mig. Det finns sagolikt vacker natur, massa snygg design och fantanstiskt vänliga människor. Men det är också ett helvetes underdimensionerat vägnät som gör att trafikstockningar i vissa delar av framför allt södra Bali gör att man sitter och hoppar av frustration i baksätet så fort det krävs att man är bilburen. Trafiken är hemsk helt enkelt. Dessutom är det rätt skräpigt och stränderna är inte finkorniga på vit Thailands-nivå. 
 
 
Vi är bara här 3 dagar och sedan tillbaka till Singapore. När man har korta stopp överallt i början på semestern så blir man jagad av nästan destination hela tiden. Både i Singapore, Yogyakarta och på Bali har vi inte mer än hunnit komma till hotellet innan det börjar plinga i mobilen att vi kan checka in på nästa flight. Och sedan undrar nästa hotell med vilken flight vi kommer så de vet när vi tros komma till hotellet. Jag har semester för fan - jag orkar inte denna press hela tiden ..
 
 
Bali var tänkt göra så lite som möjligt och mest hänga vid den egna villa-poolen eller nere vid beachen. Och det har vi lyckats med. Men en av höjdpunkterna med vistelsen var en kort tur till Uluwatu-templet även om vägen dit var trafikstockning såklart. Templet i sig är inte så märkvärdigt men läget är längst ut på en klippa med branta dramtiska vyer ned mot ett hav med hårda vågor som slår med full kraft mot klippväggarna. Läckert.
 
 
 
Jag hade 20 848 steg om dagen i steg under juli. Rekordmånad sedan mobilen började mäta steg för några år sedan. Här är det lite bökigare att få till stegen men träningen fortsätter som den ska även på semestern. En morgonjogg utmed stranden är alltid en bra start på dagen.
 
 
Det bor cirka 260 miljoner i Indonesien. 26 miljoner lever i fattigdom enligt Jakarta Post och då har antalet gått ned med nästan 2 miljoner människor mot året innan. Det skiljer sig dock rejält mellan olika delar av landet - endast 3% i Jakarta och 27% i Papua. Annars är tydligen Indoneserna de mest mobiltelefon-drivna resenärerna (om man exempelvis bokar resan i mobilen) i hela Asien-regionen. Det hade jag inte gissat rätt på i en frågetävling.  
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0