Onsdag 24 december - julafton bland palmer

 
Senaste åren är det mer regel än undantag att vi spenderar julafton utomlands. Tokyo, Hong Kong, Singapore, Sydney, New York. Julen betyder i princip ingenting för mig men det känns ändå lite märkligt när man tar en promenad ute bland palmer och frodig grönska på julafton. Det här var ändå världens bästa dag en gång i tiden. Nu skulle den kunna passera obemärkt bland alla andra semesterdagar. Semester är väl iochförsig som att ha julafton varje dag.
 
 
 
Bass Museum of Art. Samtida konstmuseum bara 1 kvarter från hotellet. Utställning om superarkitekten/desginern Peter Marino. Bland annat designat mängder av flagshipbutiker åt Louis Vuitton, Dior, Chanel etc. Alltid klädd i full lädermundering. Skrev ett inlägg om honom i ett gammalt blogg-entry. Fantatiskt bra utställning delvis om hans verk men även hans egen storartade samling konst ställdes ut. Fick nästan en ny favoritartist på köpet - tyska konstnären Anselm Kiefer - wow vilka mästerverk. En perfekt julaftonsaktivitet för oss.
 
 
Miami Beach stänger vid 17-tiden. Butiker och de flesta restauranger tar julledigt i 1,5 dag. Vi tittar på solnedgången, bygger lego och dricker vin på rummet. En kortare avstickare ned till ett champagne-mingel i hotelbaren för alla som bor här idag. Vi småpratar med en av cheferna som visar sig vara från Schweiz. Vi skrattar gott tillsammans åt att alla andra alltid blandar samman Sverige med Schweiz. Lite kul att höra för jag har alltid funderat på om förvirringen är åt båda hållen. Nu vet vi :)
 
Spöregn. Fyra dagar av perfekt väder bryts tillslut. Men de gör inget. Nu laddar vi för morgondagen och New York
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0